Fick talat lite engelska idag.

Jag pratar nästan aldrig engelska, vilket är synd eftersom det ger bra träning att prata. Men idag så blev det några ord på AT:n fast det var med svenskar då men ändå det är något jag borde göra oftare bara för att få erfarenheten och även så att jag vågar.

Har idag även läst ut en bok: Mike Gayles min legendariska flickvän. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den. Jag hade större förväntningar även om jag faktiskt inte borde ha det. Slutet blev lyckligt i alla fall och det är väl kanske det som räknas? Tittade i min "jag har läst"-bok och fann att jag faktiskt läste fyra böcker under oktober, ganska bra för att vara jag. Inte för att det är kvantiteten som räknas men ändå det är bra att hålla reda på vilka böcker jag har läst för jag skulle aldrig orka hålla reda på dem annars och råka börja läsa någon bok som jag redan har läst, fast jag hade nog kännt igen den innan det kom så långt.

Kanske borde jag läsa någon av Johanna Nilssons böcker igen, känner mig så lite sugen men förra gången jag försökte så var det inte så intressant när jag väl läste på baksidan men jag kanske har mognat sedan dess?Nu tittar jag på tv igen.

Och återigen så är han från tjockisprogramet programledare. Och han är riktigt otroligt dålig och allmänt otäck. Ok mitt hat mot honom är väl kanske inte så bra för hälsan men jag stör mig såååå på honom och hans sätt att försöka vara rolig på.

Och helt plötsligt hoppar Fame Factorys Jimmy Janson in och sjunger DLK:s Hockeyfrilla, ganska kast. Jag hade nog kunnat tänka mig en uppgrävning av DLK-liket för att återförenas inför en spelning, det är ganska populärt att återförenas så varför inte? De hade kanske tom kunnat lett till en återföreningsturné som slutar med att de spelar inför halvtomma finlandsbåtar?Har idag.

Idag har jag varit lite halvduktig, fast jag hade kunnat vara otroligt mycket duktigare om jag bara orkade. Ett urval av allt duktigt som jag har gjort är:
Varit på Clas Ohlson och handlat usb-grejor till skrivare och för att kunna överföra saker mellan datorer, hälsat på morsan, tvättat, diskat trotts ett jäkligt stort motstånd, börjat föra över saker från min gammla dator till denna och säkert massor av saker som jag k an skryta om men som jag inte ens kommer ihåg.

Har äntligen installerat Sims 2 också och denna gången så fungerade det, var tydligen bara lite skit på skivan som gjorde att cd-läsaren inte riktigt fattade vad det var som den läste.

I går var jag och tränade men jag har faktiskt inte alls mycket träningsverk idag bara lite grand. Undra om det betyder att jag faktiskt tränar dåligt eller om jag kanske börjar lära mig vad det är jag gör(!!!)

Just nu har jag på biggest loser på tv och jag tycker verkligen inte om han som är programledare. Fattar inte att han kan få ha alla dessa program och komma undan med sin uslighet?


Mitt födelsedagsband.

Jag brukar inte bjuda på musik när jag fyller år, knappt ens en bulle. I år har jag dock bestämt mig för att göra något riktigt fint när jag ska ha kalas. Jag ska bjuda hit detta bandet som ska få framföra sina låtar för den som orkar att komma. Jag har egentligen ganska svårt att tro att det är från Kalifornien de kommer, den staten är liberal. Hade det varit typ South Carolina, Georgia eller tom Texas så hade det varit helt förståligt. Jag kan väl inte påstå att jag är så värst fördömande och tycker verkligen att alla åsikter ska få framföras även hur korkat och jävla dumt det än må vara, men en sådan t-shirt gör att jag iaf en liten stund funderar på att gå över till den mörka sidan. Egentligen är det mest effektsökeri att skriva om dem eftersom det säkert finns massor av liknande personer i USA och säkert även i Europa som har de åsikterna. För trotts att vi försöker tysta och säga hur snälla vi är så finns de.

Mitt falska liv.

Mitt liv suger. Jag måste verkligen göra något för att aktivera mig men jag kan inte komma på något. Jag har inte ens varit ute idag, självvalt eftersom det har regnat och jag har läst lite istället för att göra något, vilket bara hade varit att åka in till stan. Jag borde skaffa fler vänner och bekanta men jag tror att jag är för gammal för det, och rädd. Jag har ändå upptäckt att jag faktiskt känner några personer. Denna vecka har jag träffat flera personer ute som jag har hejat på och även pratat med någon. Men det hjälper ju inte mig nu, ganska sorgligt egentligen. Förra veckan var jag ute med min gammla matlagningskursdeltagarkollega och det var trevligt men det kan jag inte leva länge på. Jag borde nog bli trevligare och gladare så att folk orkar med mig, det har inte riktigt varit mina starka sidor de senaste åren. I onsdags var jag på cv-kursinledning. Dag två skulle vara i fredags men datorerna var inte installerade (de har nyss bytt lokaler) så nu är nästa tillfälle på tisdag istället. Det är inte säkert att det är klart då så jag kanske kommer att lära mig skriva mitt cv först om några år? Jag kommer att få en mall på diskett sen men vad kommer jag att ha för nytta av den nu när jag inte har någon diskettenhet kvar? Det är tydligen inga som använder det längre så numera ingår det inte sådan till datorn. Jag har massa andra funktioner och lagringsmöjligheter men disketter duger inte. På måndag ska jag gå och träna på morgonen, på tisdag och onsdag är det cv torsdag blir det kanske träning för att sen gå på cv-kurs igen på fredagen, så lätt har jag fyllt min vecka. Jag har en vänn som fick barn för två månader sedan, jag har inte sett det ännu. Det är jäkligt konstigt måste jag säga men å andra sidan har jag vetat ganska länge att jag har valts bort. Jag undrar varför eller är det frugan som har något med det att göra? Redan förra nyåret visste jag att han skulle ha fest flera månader innan jag blev bjuden, jag måste ha blivit nödlösningen då? Sen har det typ rullat på och nu vet jag inte om jag kommer att orka bry mig längre. Synd bara att jag ska ha så jäkla lätt för att förlåta och har överseende med saker och ting, inte våga konfrontera. Men jag kankse får leva med att höra -Min flickvänn är borta i helgen ska vi hitta på något. Det har ju ändå varit så i några år snart. Patetiskt. Å andra sidan är det faktiskt inte min förlust. Jag börjar inse att jag inte bara kan sitta här och vänta och när jag slutat med det så kommer kanske också mitt liv att bli något lite kuligare. Nä nu ska jag iväg och drömma.

Ny dator.

Min nya dator med plattskärm är här. Jag är så glad även om jag inte har gjort så mycket med den ännu. Jag måste lära mig hur jag hämtar saker från min gammla hårddisk också det kan inte vara lätt. Försökte lite förut men det gick inte alls bra. Just nu håller jag på att installera sims 2 som jag hoppas på att jag kan använda nu när jag har bättre grafikkort även om detta också är ett budgetkort även om jag kan låtsas något annat.

Tragiskt.

Jag tycker verkligen att det är tragiskt att titta på Efterlyst. Det ger mig en bra grund för att vilja isolera mig och aldrig mer titta ut. Vilket jäkla samhälle vi lever i. Det som jag avskyr mest (av förklarliga skäl) är våldtäkt, fy fan vad kränkande och så jävla sjukt. Det finns inte en kort kjol eller för nykter (!!!) tjej som kan vara något som gör att det är rätt att våldta någon. Och alla jäkla rån och misshandlar också. Har folk inget bättre för sig eller vad är problemet? Varför måste de slå någon eller råna någon? Äsch jag ska sluta bli upprörd nu jag är ändå inte bra på det.

Jag har köpt ny dator, har jag sagt det eller? :)

Äntligen

Blev klar med mitt maskulina diabetespåse idag. Eller det är jag inte för jag ska modifiera det lite med några knappar så att det blir lite hårdare. Känns väldigt bra, nu kommer jag förhoppningsvis inte att glömma något viktigt som jag behöver för att bekämpa sockret. Det bästa är helt klart de overlockade sömmarna, hur proffsigt som helst ser det ut att vara men de skulle bara veta.

Har köpt dator idag (jag är med dator?) men den kommer jag inte att få förens på tisdag kanske, beror på när den kommer hem till affären och när farsan kan köra bil och hämta den. Coolt som bara den iaf och jag kommer att kunna göra såååå mycket som inte går med denna, typ bränna dvd hahaha. Men jag funderar på att skaffa tv-kort och använda datorn som inspelare, jag skulle aldrig lägga ut något på nätet det är mot min redan låga moral.

Imorgon 13:00 då gäller det, Nobelpriset ska delas ut. Det är litteraturpriset som ska ropas ut av Horace. Det blir som vanligt årets händelse och inget, inget kan stoppa mig från att titta på det. Jag kan bara önska att jag någon gång kommer att läsa den sortens litteratur, nu får Tony Parsons, Anna Maxted, David Baldacci och all annan skräplitteratur jag har i bokhyllan räcka. Jag önskar i och för sig att Johanna Nilsson kommer att få priset någon gång, i alla fall för hennes fantastiska språk och närvaro.

Nu är det dags för mig att gå och lägga mig. Jag kommer att läsa min Ian Rankin-deckare och veta vad som händer men det är ändå spännande.

I går var jag hos min kusin och åt mat. Bäst var efterrätten. Chokladpudding med vanlijsås (!!!!) jag har aldrig ätit det med vaniljsås förut men det måste vara något av det bästa som har uppfunnits denna veckan. Jag kommer nog att äta det ganska snart igen. Mycket bra för sockret också, låg på över elva i går kväll men det var bara på 7,5 på morgonenn (brukar ligga högre där konstigt nog men sockret var väl så bra för kroppen så att det försvann?)

Jag blir så kär.

Jag har beställt Blood Musics skiva nu och det kommer att bli sååå trevligt att få den. Jag är helt övertygad om att det är musik som jag kan bli kär i, i alla fall efter det lilla jag har hört via hemsidan och den 7"-singeln jag har.

Har tränat idag. Jag glömde lappen med vilka maskiner jag lärde mig och det var dumt. När jag väld stod där så såg de likadana ut de flesta och jag kände bara igen typ två maskiner. En tyckte jag att hade fått lära mig men när jag väl satte mig i den så rörde jag på kroppen och inte  benen som jag gjorde med den andra. Nästa gång så ska jag köra styrka med de maskiner jag har fått lära mig och så blir det kondition. Idag blev det nästan bara kondis men förhoppningsvis ger det i alla fall lite, jag fick mersmak.Sämst just nu

Är nog den där äcklige Jessica Simpson. Så som hon åmar sig i videon till den vedervärdige låt som hon har gjort cover på. Hörde henne live på Letterman, det lät inte bra. Att sådana mänskor får finnas tyder på att samhället har en helt fel, enligt mig, syn på vad som är bra och inte bra :).
Jag är iofs inte den som är känd för att ha god smak det är jag den första att erkänna men någon gräns måste det finnas.

Bäst just nu då? Det är det viktigaste egentligen.
Jag tror att det är Gravensteiner-äpplena jag köpte på äppledagarna förra helgen nere i Kivik. Köpte några på Hemköp men de var inte alls lika goda, de var mjöligare och inte alls så sura (syrliga?) som de ska vara, enligt mig. Det är nyttigt att äta äpplen och det kommer jag att göra en hel del nu när det är säsong för de godaste, de svenska äpplena.

Stooor olycka.

Det var en stooor olycka utanför mitt fönster idag. En spårvagn som körde in i en personbil. Massor av brandkår, poliser, ambulanser och olaambulans. Spännande så, men ganska tragiskt. Jag fattar inte att folk inte kan nöja sig med att köra när det är grönt. Och när man ska korsa ett spårvagnsspår så är det väldigt bra att veta att inte någon vagn kommer, de har ganska bra fart just där.

Jag har knappt varit ute i dag, bara i affären. Det har regnat och jag har inte kännt för att gå ut och jag känner att jag nog har gjort rätt i att stanna inne. Har laddat hem lite spel som inte har fungerat något vidare bra. Instruktioner om hur man ska göra med cracken på spanska gör att jag inte får igång cykelmanagerspelet, men det är ok jag ska väl egentligen inte alls kunna spela det.

Jag vill ha en ny dator, en bra dator. De datorerna som jag egentligen inte har råd med är inte alls bra men det är väl så det är när man ska köpa billigt. Jag får fråga farsan om han kan tänka sig att köpa min dator för 10 000 eller nått han vet ju ändå inte så mycket om datorer och denna är ju jättebra.

Jag stör mig på att folk applåderar så mycket på tv. Det är när någon har gett instruktioner i sådana där program där folk ska lära sig något och sen ha veckofinaler, eller när ett inslag i folktoppen har visats. En gång när jag gick på folkhögskola så sa jag till att jag inte ville att de skulle aplådera när jag hade haft min redovisning eftersom jag inte tyckte att det var något märkvärdigt. Jag kommer inte i håg om det respekterades men de tänkte nog mäst att jag var ganska konstig.

Nä nu har jag ont i mina ben så jag tror att jag ska gå och lägga mig. I morgon måste jag upp tidigt för att spela Hattrick. Det är den tredje matchen för säsongen och jag möter en av nykomlingarna. Det ska egentligen vara en enkel match men man vet aldrig säkert. I HT kan allting hända. Jag är vidare till fjärde omgången i cupen, det är mitt bästa resultat hittills. Kanske inte lika trevligt som när jag vann femman förra säsongen (jag lyckades tyvärr inte att kvala upp till fyran sen) men ändå, det är ju roligt att möta lite andra lag i tävlingsmatcher än de i min serie.