Allt

Åt så goda godisgrejor i går.Non stop fast med ljus choklad så de hette never stopp. Jag har aldrig ätit dem innan eftersom de är så dyra och ger så lite för pengarna, men i går gjorde jag ett undantag. Det var riktigt gott men det straffade sig när jag vaknade med ett bs på 14 mmol. Fast jag skulle nog göra om det utan att tveka, typ.

Kollade på Deuce Biggelow i går, den andra filmen där han är i europa. Jag är ju ganska barnslig och gillar en del av det som SNL-mänskorna gör så jag tyckte faktiskt den var ganska rolig. När jag tittar på den förstår jag ju att det faktiskt inte är någon vidare bra film men den var rolig för stunden och det är alltid trevligt att få skratta lite. Handlingen om manliga horor är väl inte något som det skrivs filmer om varje dag?

Det har blivit så jäkla kallt nu. Två grader är ingenting. Jag fryser när jag är ute och jag är på frysningsgränsen nu när det inte är så varmt inne. Det drar kallt från fönstret som inte går att ha öppet för lite utvädring utan att det blir görkallt.

Kommer en hel del skivor som jag skulle kunna tänka mig att köpa. SYnd att pengarna inte räcker till bara. Idagarna kom The Emabssys andra skiva, Tacking, och den sjunde november kommer Soundtrack of our lives samlingsskiva/outgivnaspårskiva. Sen är det några skivor som jag egentligen borde ha köpte men som inte blivit av utav någon anledning, Bear Quartet t.ex.


Varför ska det vara så svårt?

Jag vill bara kunna ladda ner Traffic Giant och inget annat men det ska tydligen inte gå. Har försökt nu i några veckor men den kommer aldrig längre än till 92% Seeda då för fan...
Annars fungerar filelist bäst för mig, den sidan har väldigt stort utbud att välja mellan. Nu har jag dvd-brännare också och kan göra mina egna dvdfilmer som jag kan se i min dvdspelare. Jag har bara gjort det en gång ännu och det var riktigt trevligt. Brännde Charlie och chokladfabriken som jag blev ganska besviken på. Jag gillar den tecknade versionen där Ernst-Hugo läser helt fantastiskt bra är den. Fast det går väl kanske aldrig att göra en film lika bra som boken eller den tecknade versionen som väl är boken fast med bilder till?

Goda nyheter är det iaf att Daniel Nyhlén och Fredrik Virtanen är på väg bort från AB. Eller så kanske de fortsätter där samtidigt som de gör tv. Men de kommer troligtvis få mindre plats i papperstidningen, kanske, kanske kommer det att gå att köpa den igen? Fast jag vet inte den tidningen är en oändlig källa ut ösa ur med saker för mig och andra att klaga på så det vore synd om den blev perfekt.


Mike the gamer

Japp satt i går i sju timmar och spelade NHL 05 mot Jonas och John. Riktigt skoj. Vi har nog inte spelat tillsammans sen någon gång när vi var små. Jag har haft liknande kvällar någon gång när jag gick på folkhögskola och spelade Colin McRae mot Hilton-invånarna. Det är alltid riktigt kul att möta varandra och sen att jag vann några gånger är inte helt fel det heller. Mot slutet så orkade jag inte mina ögon med någon hel match så jag spelade jäkligt grymt en period innan jag släppte in massor av mål, tänk så det kan gå.
Var hemma vid tolv så det var inte så sent men vi hade ändå hållt på länge. Jag gick och lade mig ganska snabbt eftersom jag hade varit flytthjälp jättetidigare på dagen. Det är inte roligt att gå upp 7:30 (min vanliga gåupptid) på en lördag det är då jag vill sova.
Nu är jag ganska hungrig så jag ska nog gå och äta lite.

Socker och sådant.

CV-kursen är över och jag har inte gjort något på hela dagen. Har iofs städat lite men det var bara för husbehov. Funderar på vad jag kommer att få för mat idag, farsan ska göra mat så jag slipper det idag. Har beställt Freestyle Mini-saker från Abbot idag. Ett datorprogram så att jag kan följa min bs-kurva på datorn. Kostade ganska mycket men jag kanske kommer att tjäna på att veta hur mitt blodsocker ligger? Har varit uselt den senaste tiden, tror att regretionen har tagit slut, eller att jag är ett steg närmre slutet nu. Har vaknat med 8,3 varje morgon och sen haft skitsvårt att hitta en bra dos utan att behöva öka jättemycket, och då blir jag rädd för insulinkoma eller nått. I sommras tog jag 1-2 enheter när jag åt nu tar jag minst 6 till frukosten. Pasta har blivit skitsvårt att äta och jag måste fylla på med insulin och när jag mäter så ligger jag på drygt 9 mmol. Jag som trodde att det skulle fortsätta att vara ganska lätt att ha diabetes men icke. Förhoppningsvis kommer jag väl att lära mig hur jag ska få ner skiten innan jag får komplikationer och att jag kan äta lite godis då och då utan att ligga på 14 direkt.

Jag var hos min dietist för någon vecka sedan och hon skrev upp mig som intresserad för en matlagningskurs som ska hållas till våren. En eftermiddag i månaden ska det lagas mat som är jättebra för blodsockret och det tycker jag låter jättebra. Jag kan verkligen behöva lite nya maträtter som jag kan göra och även få lite mer kunskap om vilka saker jag kan ha i min mat för att jag ska må toppen. När jag fick diagnosen så köpte jag lite kokböcker och hämtade lite broschyrer men än så länge så har jag knappt öppnat dem, tror att jag har gjort ett endaste recept någon gång men det var nog i våras och jag vet inte ens om jag minns rätt. Jag trodde nog det skulle vara lättare än vad det är nu att hålla ordning på mat och tider men det fungerar inte. Jag har inte den regelbundenheten som jag hade behövt. Jag som försöker göra allt för att inte få någon 8-16-vana utan få lite mer blandad dag kommer nog aldrig få ordning på sockret.

Shocketter som jag köper hos Netto är godast just nu, fantastiskt gott godis, tysk schoklad så klart. Jag åt nästan ett halvt kilo sådana för några dagar sedan och det var förhoppningsvis inget som jag kommer att fortsätta med. Det är kanske hyckleri att klaga på blodsocker och sen äta godis och det är det också.

Tydligen ska man vänta i tre dagar och se hur det går med den nya dosen av Lantus innan man ändrar den om det behövs. Jag har ökat lite fortare än så och nu minns jag inte ens hur många enheter jag tog i går. Förbannat att mitt minne ska vara så kort när det gäller så viktiga saker. Jag vet fortfarande otroligt många onödiga saker som jag borde ha förträngt för längesedan, till förmån för enheter? Men jag kommer fan inte i håg hur mycket Lantus det blev i går. Jag borde skriva upp mer och använda min blodsockerdagbok men hur tråkigt är inte det? Mycket roligare att vara fri från sådant ju.

Sorg.

Faktiskt är det så jag känner efter att ha fått reda på att Kent Andersson är död. Det är inte många kända döingar som har gjort något större intryck på mig och där jag har kännt sorg när de har dött.n Kent Andersson är något annat, jag har inte tänkt mig att han skulle dö, han har alltid funnits där.

Rör inte min dator.

Läste på Piratbyrån om hur Sony har Spyware på sina nya cd-skivor, det är helt sjukt att de ens tänker tanken att det skulle stoppa "piratkopiering". Det är knappast så att världens datoranvändare kommer att acceptera att Sony gör så, istället tror jag det kan bli så att ingen köper sonyproduktere. Varför skulle någon vilja köpa en skiva som lägger in spionprogram när det är just de programen som man kör olika program för att bli av med? Jag förstår att de är desperata men att det var så illa att de inte tänkte mycket längre än vad näsan räcker trodde jag inte. Jag har inte köpt många skivor från Sonys olika skivbolag genom tiderna och det är något jag säkert inte kommer göra i framtiden heller. Orsaken är mest iofs att de inte släpper bra musik som jag vill köpa och betala pengar för. Det finns ett fåtal stora bolag som jag brukar köpa skivor från och det är EMI/Virgin och Warner/Telegram sen försöker jag köpa av svenska små bolag bara för att de behöver pengarna mer än vad miljardföretagen gör. Det är kanske löjligt att vara sådan men det får jag väl ta då.

Idag är det november. Jag gick genom Slottskogen förut och det låg massor av löv mellan träden och även ute på vägen. Nu har det regnat så nu lär det inte vara lika trevligt att gå där längre. Det var min ersättning för att jag valde att sova istället för att träna, vilket jag tydligen jämt gör men men.