Ikeas.

Idag har jag köpt mig ett nattduksbord, äntligen. Det är något jag har saknat ganska länge men jag har inte hittat något. Jag tror nog att det jag köpte idag har varit där länge men inte passat just då. Nu står den där iaf och jag hoppas på många år tillsammans. Det är faktiskt roligt att snickra lite Ikeagrejor, jag tycker verkligen det. Jag borde faktiskt använda min snickarkunskap lite oftare men det är ganska svårt att göra grejor från början, det passar mig med snickeri light. Annars är väl det stället inte så roligt när man är fattig som jag. Det fanns soffor och fåtöljer som jag kände att de hade passat här hemma men inte till det priset. Min monitära situation tillåter inte att saker kostar mer än typ 300 spänn men det är inte mycket man får för de pengarna nu för tiden. Förutom ett sängbord så köpte jag 4 ganska så stora glas, batterier och Toblerone. När vi skulle plocka ut saken ur hylla 18 fack ett så hade jag lågt blodsocker och var mer än otrevlig eftersom den inte fanns där. Det hela löste sig men blodsockret var lågt tills vi var utanför kassorna och sen kunde jag äta mina små toblerone för att jag inte skulle sjunka något mer.

 I går var jag i Angered med morsan. Vi gick i Vättlefjäll och fikade vid Stentjärn och Surtesjön, riktigt trevligt. Det regnade en kort stund men annars var det väldigt skönt att vara ute i naturen igen, jag saknar verkligen att bo vid en skog som jag kan promenera i. Jag lyckades faktiskt se två små grodbarn på två olika platser. Riktigt intressanta djur det där, jag borde kanske lära mig mer om dem, eller det får bli i nästa liv jag har nog med saker att ta reda på som det är nu.


Usch för Wells

Jag "råkade" se Robert Wells på allsången nyss. Jag förstår inte hur folk kan gilla det som han gör. Han är ett coverband med hemskt uselt arrangerade låtar. Men folk verkar ju gilla det, konstigt. Håkan däremot han är alltid lika bra. Tyvärr har jag bara sett honom live en gång men då var det faktiskt riktigt bra också, lite högt ljud iofs. Han spelade på Stora Teaterns tak när de invigde sin nya scén eller vad man ska kalla det. En person på min at ogillade Håkan vilket jag självklart tyckte var jätteroligt att reta henne med men det gick iofs inte så bra.

 Förövrigt är Anders Ludin riktigt jobbig som programledare. Han låter ironsik hela tiden men har inget roligt att säga utan är bara jobbig. Det är kanske dags att byta? Flera gånger var han tom ganska så pinsam.


Fortsatt bra tider.

Idag ska jag hämta min Nemi 3-bok och efter det sticker jag till Apoteket för att hämta lite stickor till min blodsockermätare. Sen är hela dagen öppen för alla slags aktiviteter. Dvs jag kommer nog gå hem och inte göra något som vanligt. Just nu är det doc cassidy på tv. Den countrysångaren som spelar Doc är riktigt usel skådespelare men han är en väldigt god mänska iaf. Nä nu ska jag sluta klaga och bege mig ut i världen istället.


Så har det varit.

Idag har mitt bs legat ganska högt mest hela tiden, iofs får jag skylla mig själv eftersom jag äter godis och äter dålig middag. Men jag orkar inte ta tag i mitt liv eller min diabetes. Jag skyller allt på sommaren som tog slut, det kändes faktiskt lite som början på hösten idag. Dvs varmt i solen men kallt när den försvann  på ett sådant där härligt sätt.

Pucko


Trött, trött och trött.

Jag verkar inte vara något annat nu för tiden. Sen förra helgen, typ, så är jag dötrött. Jag vill inte vara så här längre det är skittråkigt att bara vilja vara hemma och ligga på soffan. Jag orkar inte läsa Harry Potter ens just nu och då är det illa.
På måndag hoppas jag på att min Nemi III-bok har kommit. Ska bli intressant att se hur mycket den kostar. Bara det är under 139.- så är jag nöjd.

Senaste gången.

Det är mycket folk i Göteborg idag. Massor av fotbollsungdomar och en svans av föräldrar och syskon, ganska juste faktiskt. Det blir en annan känsla när det inte är som det ska. Idag skulle det inte vara fint väder men det är sommar ute, solen skiner inte hela tiden men det är i alla fall varmt.
Var och åt på köttbullefiket nyss och där är det jäkligt gott. Jag drack cola light som jag mot alla odds inte tycker är lika illasmakande längre, fast den är ändå på gränsen till odrickbar.

Jag har ingen lust alls att göra någon middag idag, jag kan inte komma på något att göra.

Sommarläsningen.

Dagen har varit lång, jag har varit trött. Jag har tvättat och läst och tittat på tv. Jag har inte orkat göra någon mat eftersom jag har ätit godis och jag är fortfarande mätt. Läser Helen Turstens Guldkalven just nu, som är en deckare. Jag brukar inte läsa speciellt många deckare men efter att ha läst David Baldaccis gemensamma nämnare-bok så kände jag för att läsa några till. Jag köpte ett par tre stycken som jag hade tänkt mig att läsa nu i sommar men vi får väl se, jag köpte Harry Potter-boken som säkert kan ta upp några dagars läsning så att jag inte hinner några fler böcker i sommar. Jag har även beställt Nemi tre som jag hoppas på att kunna hämta på torsdag från Arbetarrörelsens bokcafé där de säljer billiga böcker. Om du ska köpa en inbunden bok eller färre än fyra pocketar så är det helt klart stället att gå till. Om boken inte finns inne så kan de beställa alla titlar som är aktuella just nu, mycket trevligt.

Annars läste jag Tony Parsons familjeaffärer i helgen men den var inte lika bra som jag hade förväntat mig av en Parsonsbok. Jag gillade min tjej och jag och även mannen och pojken men denna kände jag inte alls något för. Just nu har jag en hel hög böcker som ligger och väntar på att bli lästa så det blir kanske inte några fler inköp nu på ett tag vilket är jättebra för ekonomin som kanske inte är den bästa.

Näst sista dagen.

Har varit en väldigt lugn dag, vilket mest beror på att jag har legat och sovit på min soffa.
Nu sitter jag och äter After Eight och dricker sprite zero.
Jag har verkligen lust att läsa just nu men det känns som att jag skulle kunna sova ännu mera då. Det är nog flyttingens fel den har tagit ut mig totalt.

Näst sista dagen idag för en person på mitt jobb. Jag kände nyss ett sting av saknad.
Jag kommer att sakna hennes ljud, leende, skratt, fantasi, upptåg som hon berättar om. Ja hon är nästan bäst helt enkelt (alla har vi våra defekter så bäst kan nog ingen bli).
Vårt memoryspel kommer nog aldrig att bli klart men det var nog inte meningen heller.

Mat och flyttning.

Åt grekiskt idag, riktigt gott. Nu är jag mätt och lär nog klara mig till imorgon. Då blir det flyttning för Jonas. Lagom kul, tur att jag kan skylla på diabetes när jag inte orkar lyfta tunga saker, de vet ändå inte vad det går ut på. Flyttning måste vara bland det tråkigaste som finns, tur att det inte händer allt för ofta.

Har du tråkigt kolla in
Useless  junk.com där finns det alltid något roligt. Är du en sådan där "nymoralisk" person så varnar jag för att det kan finnas naket på sidan.
Folk blir tydligen som galna så fort någon visar lite hud i tidningar eller reklam eller tv. Då strömmar det in olika anmälningar till olika nämnder som ska ta ställning till om någon kan ha tagit skada. Så om du inte vill bli skadad tryck inte på länken.

En bra dag trotts allt.

Det har regnat i massor idag. Jag var ute med mitt paraply, gick till morsan men blev ändå blöt. Mina byxben var för långt ner för att nås av paraplyets räckvidd. Det blåser i Göteborg som inte alls är en bra stad att ha paraply i, det brukar vända sig eller flyga iväg men idag gick det bra.

Nu tittar jag på Swordfish som jag har lånat av min kusin som just nu är i London, vi får hoppas på att inget händer denna helgen :). Den är helt ok hittills även om jag bara har tittat i typ 30 minuter nu innan jag tog en liten paus. Jag  gillar egentligen inte John Travlota så jag brukar inte se filmer som han medverkar i, han ser så plastikopererad ut. Jag ogillar även scientologin som han stöder vilket gjör det ännu mer tacksam att förklara varför jag inte klarar av honom.

Det blixtrade och åskade förut och jag tog inte ut adsl-sladden ur telefonjacket. Undra om det är någon fara för min dator när det åskar? Hoppas inte det.

Imorgon kommer Harry Potter och halvblodsprinsen som är ett självklart köp. Egentligne så är jag väl inte den som gillar HP-böckerna mest men det är alltid bra att få läsa lite på engelska. Jag har läst en bok i svensk översättning och jag blev verkligen besviken, den var inte alls lika bra på svenska som på engelska. Jag ska leta efter det billigaste stället och köpa den på eftersom jag är så snål. Förra boken var billigast hos Åhléns (som aldrig är billiga i vanliga fall) men jag vet bara vad den kostar hos Wettergrens där jag nog köper den eftersom jag gillar den affären.

Det svåraste.

Silverbullit på den regniga sommarmorgonen passa utmärkt. Började dagen med Marabous Mint krokant (som ju faktiskt särskrivs på förpackningen) och ska snart äta den riktiga frukosten som idag är polarbröd, nog inte det bästa för en diabetiker men jag försöker så gott jag kan.
Det är jättemörkt ute, känns väldigt konstigt att ha uppe persiennerna så här tidigt utan att blommorna bränns ihjäl.

Dagens outfit är Jeans, t-shirt, strumpor, tröja. Det är stilrent och snyggt utan att bli för mycket.

Punkband stoppas av Chalmers
står det om i GP. Bara för att det inte passar ihop med kårens jämställdhetsarbete? Och vad har en konsert med det att göra? Det låter som att någon är jätterädd att få Margareta Winberg efter sig. Eller någon annan av könsmaktsordningens sveriges elitfeminister. Samma sak fast för längesedan var när The Iron Maiden släppte The Number of The Beast som genast blev satanistförklarad av världens alla kristna. Utan att lyssnat på vad de sjunger om så är det självklart att Maiden måste vara satanister. Nu sålde de bara massor med skivor pga det hela men saken är ändå den att Maiden aldrig har varit satanister och om de kristna visste något om gruppen så skulle de inte ens kommit på tanken från början.

Censur och ännu mindre yttrandefrihet är tyvärr något vi kommer att se mer av i Sverige i framtiden. Jag bara väntar på att de ska pipa bort svordomarna i tv (vilket redan har hänt) pga att de stackars barnen kan höra dem.



Jag skrev något långt.

Det försvann men detta är samma fast i korthet.

Ogillar ab trotts att jag köper den varje torsdag.

Sockerfri cider finns inte på bolaget.

Jag hatar kungahuset och medias rövslickeri.

Sen var det nog inget mer.

Uno

Spelade det fantastiska kortspelet uno idag, det var längesedan. Kanske inte världens roligaste spel men jag vann två gånger och det räcker för att jag ska tycka att det är kul.

Fläktande

Just nu sitter jag i blåsten från min fläkt som jag var smart nog att köpa förra året. Jag kanske blir förkyld? Vem vet?

Idag har jag köpt jordgubbar, det är något av allt det som är bäst med sommaren. Jordgubbar med glass eller jordgubbar med mjölk spelar ingen roll det är så otroligt gott.

I Borrby åt jag och farsan otroligt god glass som var gjord i Italien. Den smakade som glassen gör där eller som den gjorde förr. I Simrishamn åt vi också glass och den var också god fast inte lika god som den italienska, som var gördyr.

Handlade fyra pocketar idag, men betalade bara för fyra. jag handlar fler böcker än skivor nu för tiden. Mitt skivköpande har nästan helt tagit slut, fast det beror nog mest på priserna och att det inte har kommit något som jag har velat ha på länge. Just nu ser jag fram emot First Floor Powers skiva som de kanske håller på att sätta i hop? Sen vill jag se Jenny Wilsons konsert som hultsfred.tv spelade in. Hon ska även spela på Göteborgskalaset 11/8 så då tänker jag vara där.

Snabbt

Jag håller på att ladda ner Iron Maiden-konserten från internet och det går snabbt som aldrig förr. 1250 kB/s var den uppe i nyss, det är rekord för mig. Min share är så otroligt dålig bara så de lär kasta ut mig om jag inte skärper mig, men så går det med adsl och bara 1mb ut.

Jag lever.

Jag lever på basinsulin och värme just nu, räcker mycket väl till mitt lilla behov. Värmen gör att mina muskler suger upp mer socker och varmt är det, där finns inget att klaga på:
Idag när jag kom hem efter några dagars vistelse i Skåne, Malmö, Hammenhög och sträckan där emellan så var det otroligt varmt i min lägenhet. Jag ville titta på internet och se vad som hade hänt men det fungerade bara i några minuter. Jag ringde supporten som startade om modemet från sin position och det fungerade fortfarande inte. Då tittade jag lite på sladdarna och såg att en hade trillat ut. Det är bra att det inte var något värre än så, jag skulle inte orka bråka med internet nu.

Skåne var som alltid lika trevligt. Jag träffade Frida, åt indiskt, åkte pågatåg, spydde utanför Tomelilla (pga av för lite vätska, huvudvärk, åksjuka och illamående) var på Bo Ohlsson åt jättegott hos Elisabet, grillade, tittade på havet, åt god glass, sov, kollade på Maiden, kollade på F1, var och fikade utanför Glimmingehus som vi cyklade till, var i Simrishamn och säkert massor till som jag inte orkar skriva eller komma ihåg trotts att det säkert var viktigt. Det var varmt i Skåne men som tur var är nätterna inte allt för varma och det var en behaglig tempratur att sova i. Kändes inte alls lika stressigt heller som när vi har åkt ner på fredagen och åkt hem på söndagen. Nu blev det lite längre tid och jag fick slappna av också, det var faktiskt jättetrevligt. Jag har ätit frukost ute och sen har jag legat i hängmatta något som jag bara läser om ju...
Jag läste tom deckare faste inte i hängmattan det kändes som att det skulle vara lite för avancerat.

Problem, problem, problem

Det har blivit modebloggare mot andra tydligen. Någon har kritiserat (med all rätt som jag givetvis tycker) och några blir då lite defensiva och tycker att man kan strunta i dem. För mig på denna blog-sidan så går jag in och kollar på de som är aktuella, eller vad det heter, vilket gör att det är de som har uppdaterat just nu som är aktuella för läsning. Men problemet är då att det egentligen inte finns så många olika bloggar att välja mellan eftersom "modebloggarna" inte kan begränsa sina inlägg. Tydligen ska varje bild ha ett inlägg, en liten text om något ett nytt och vipps så är det två personer som har skrivit hälften av de aktuella inläggen. De som är intressanta försvinner ganska snabbt när ytligheten ska framhävas. Egentligen borde jag inte bry mig, eller det gör jag inte. Men det är alltid trevligt att hitta nya bloggare som faktiskt skriver bra. Det finns några som jag följer så jag har redan något att läsa när jag är inne på sidan, men den listan utökar jag gärna. Jag gillar mångfald något som i denna fria konkurens tydligen helt försvinner. Det finns massor av olika märken att välja mellan men bakom de bolgen så finns det tre-fyra storägare som köper upp allt i sin väg. Egentligen finns det så otroligt mycket som jag inte vill köpa men som ändå är ett måste. Ta Marabous choklad som jag gillar, tyvärr ägs de av Kraft som i sin tur ägs av äckelbolaget Philip Morris som gör Marlbouro-cigaretter. Äsch jag är inte tillräckligt mogen för att skriva om det ännu, jag måste nog lära mig lite till.

Imorgon åker jag till Malmö. X2000 som tur är, orkar inte med något lösigt IC-tåg som iofs bara tar 30 minuter längre tid. Det ska bli skönt att komma i väg. I min lägenhet är det bara varmt och den jävla klockan slutar aldrig att klinga trotts att den går två (2!!!!!!!) timmar efter.

En trött dag.

Jag är trött, trötte, trött men snart får jag sova igen. Det var jättevarmt här tidigare idag men nu när molnen är i vägen har det blivit svalare, men min lägenhet är fortfarande jättevarm. Jag var och hämtade biljetter till Malmö idag. Självklart åker jag med X2000 men får betala lite mer för det också. När jag bodde i Skurup så blev det att jag alltid åkte X2000 hem eftersom sista minuten-biljetterna var lika billiga med det som med IC-tågen. Nu fungerar det inte så längre och jag har blivit över 26 år så tågresandet har blivit för dyrt. Egentligen vill jag läsa min bok men det kommer inte bli av förens jag ska gå och lägga mig, eftersom jag är för lat för att läsa just nu. Jag har även blivit förkyld tror jag, vet inte riktigt eftersom det känns lite alleriigt också men det kan ju vara en korsning. Jag har nog egentligen lust att klaga på massor av saker men jag har blivit så fånigt trevlig på senaste tiden. Eller som morsan sade: -Du har blivit som du var förr. Jag minns inte det, mitt 90-tal är ganska svart och 80-talet var jag för ung för. Mina 340 dagar på 70-talet räknas inte ens.

I SJ-butiken satt min trevliga kusin och delade ut min biljett. Hon är glad och mår bra det tycker jag är bra.

En helt vanlig dag.

Idag började jobbet igen, var riktigt trevligt. Jag käkade mat med Anna och Helena, det var trevligt. Vi kunde tom sitta ute och äta. När jag gick hem sen märkte jag hur varmt det var, riktigt sommarvärme. Eller vi har haft det varmt här i några dagar nu  men idag var det lite extra varmt. Det kändes nästan som i utlandet. När jag kom hem så satte jag mig framför datorn där min framtagna fläkt står och gör så att det inte är fullt så varmt just här. Sen när jag försökte ligga på soffan och vila så ringde Jonas och pratade om en brinnande bil som stod vid Stena-terminalen. Jag tog mig dit för att titta lite och mycket riktigt så stod det en Ferrari där. Den hade brunnit klart och brandkåren var där när jag kom dit, men jag fick ändå se en liten del av förödelsen. Det ärinte varje dag man får ser en Ferrari heller. Jag gillar Ferrari som bilmärke och som F1-team men jag vet inte om jag riktigt gillar ägarna. Det var faktiskt lite roligt att se dem och veta hur mycket det kommer att kosta, men jag är en hemsk mänska också. Eftersom jag har diabetes så borde jag ha rätt att tänka så?

Nyss köpte jag lite jordgubbar som jag ska ha lite senare och även en Mer mini som faktiskt är en drickbar dricka med sötningsmedel.

Mio min Mio.

Jag tittade nyss på Mio min Mio, filmen. Jag har nog inte sett den sen jag var på bio och såg den med klassen tror jag, om den nu inte har gått på tv. Av Astrids alla saker så är det nog Mio min Mio som jag har  gillat mest. Riktigt trevligt var det att se filmen, får helt klart fem Michaelar av fem möjliga. Låten väcker också lite skurupsminnen till liv. Jag spelade den på radion någon gång och jag vet att vi lyssnade på den i fel hastighet och hade allmänt kul med den singeln.

Jag är bra på flipper

Idag gjorde jag äntligen det som jag trodde var omöjligt, jag klarade att få över en miljard poäng på flipperspelet. Det blev iofs mycket bättre än en miljard poäng eftersom jag lyckades dubbla det. Jag hade en bonus på 800 000 000 vilket nästan är mer än mitt rekord innan. Nu drar jag mig tillbaks från flipprandet för denna gången. (klicka på rekordbilden för att komma till spelet) :)


Pink Floyd var faktiskt bra.

Jag blev väldigt förvånad, eftersom jag hade mina tvivel, men Pink Floyds spelning på live 8 var faktiskt riktigt bra. Alla i bandet verkade glada och för att inte ha spelat ihop på drygt 20 år så lät det tight. Roger Waters verkade riktigt glad över att vara med igen, han sjung och studsade (ok lite att ti kanske men han rörde på sig då) som han nog aldrig har gjort på scenen. Jag har laddat ner konserten (som ljud-fil har inte hittat någon video från det än) och det var inte bara för att det var kväll och det var häftigt som det var bra. Annars var live 8 mest tråkigt. Jag tittade inte så mycket eftersom det var så hackigt och de visade bara en låt med band. Hur roligt är det egentligen att se Roxy Music spela en John Lennon-cover när de har massor av bra egna låtar som jag skulle velat se. Paul Thompson är med igen, jag gillar hans trumstil.