Ingen mer F1.

Kappvändarkanalen TV4 ska sluta sända Formel 1 och satsa på italiensk fotboll istället, hoppas verkligen att det finns någon annan kanal som kommer att sända det istället som inte är intresserad av mängden tittare.

Allt enligt dagens media.


Verkligen ett tråkigt beslut eftersom man redan kan se fotboll dygnet runt på olika tvkanaler,  men tv 4 är ju ganska känt för att köpa program som redan är succér på andra kanaler eller som redan har gjorts i ett annat land och blivit en hit. Nu finns det ytterligare en anledning att inte titta på tv 4


Ögonfotot väntar.

Idag "beställde" jag tid för ett litet ögon foto så att det kan se hur mina diabetesögon mår. På torsdag ska jag dit och jag har inte en aning om vad som väntar mig. Jag har förståt att det inte är så hemskt som det kan låta men jag vet egentligen inte mer än att de ska hälla lite vätska i mina ögon som utvidgar pupillen, jag kommer tydligen vara ganska så ljuskänslig några timmar efteråt också. Jag kan inte tänka mig att något är fel på ögonen eftersom jag inte har haft min diabetes speciellt länge, bara några månader men det är kanske bra att ha koll på det hela från början ifall något skulle hända. Efter diabetesprogrammet på tv4 så är väl det kanske inte ögonen jag är mest rädd för ska skadas utan jag är mer rädd att de ska hugga av benen eller att jag måste transplantera något, jag har faktiskt haft nej som donationsalternativ sen det där registret startades för en väldas lång tid sedan. Är det dubbelmoral då ifall jag skulle behöva en njure trotts att jag inte vill ge bort min? Det är saker, som tur är,som  ligger lååång tid framåt men ändå det är alltid bra att vara säker på vad man (dvs: jag) vill när det väl gäller om det ens blir aktuellt. Det är inte så att jag går omkring och tänker på det alls men ändå tv4-programmet fick nog fart på mångas tankar. Jag ska även ta lite andra prover men jag känner mig ganska van vid att bli tappad på blod så sådant skrämmer mig inte, har iofs aldrig gjort det heller förutom när någon sköterska börjar tjata om att man kan må dåligt och jag börjar tänka på det.

 

Idag har jag verkligen varit jätteduktig (om jag får säga det själv då) då jag har städat det mesta av mitt hem och jag orkade att ta tag i min disk som stått och gäckat mig en längre tid, den hade tom börjat att lukta och då är det verkligen illa. Det var dock inga större problem eftersom det egentligen var skal som låg under en kastrull som hade börjat lukta så det hemska doften lurade mig till att tro att det var värre än det var. Jag har försökt få folk att rangordna sina sinnen och jag tror inte mitt luktsinne skulle komma så speciellt högt upp på min egen lista eftersom det får mig att avfärda allt som det tycker luktar illa.

 

 

 


Usch vilken sunkig dag.

Verkligen illa hur mitt liv håller på att förfalla i sömn- och datorträsket. Jag var visserligen uppe redan halv nio för att pyttsa i mig lite lantus men sen sov jag till lite innan tolv. Jag satte mig framför tv:n när jag gick upp och tittade bla på Max Bickford och hans tjejskola. Efter ett tag insåg jag att det nog var dags för lite frukost så medans det var paus tog jag fram mitt leva-bröd som kanske inte är det bästa brödet för mig men det är faktiskt ganska gott och inte fullt så vitt som annat bröd. Leva-brödet var färdigtinat tills nästa paus då jag gjorde i ordning jordnötsmörs- och köttbullemackor som jag sedan åt framför tv:n, drickandes cola light. Efter det var det dags att ta kontakt med omvärlden så jag startade datorn, men det blev inte mycket kontakt för jag började spela Casino inc istället i några timmar tills spelet inte vilje vara med längre och låste sig. Jag gick ut på en promenad istället eftersom jag hade ätit lite turkisk peppar och trotts novorapid hade över 10 i bs. Den blev inte så lång som jag hade tänkt, det var något springlopp i Göteborg så jag valde en annan väg som ledde till Tommys livs där jag köpte slovakisk cola light oh Marabou mjölkchoklad och mintkrokant, endast 30 kronor för två stycken chokladkakor, sen bar det hemåt och här sitter jag nu efter ytterligare några timmars datorbestyr och även lite tv-tittande. Mitt liv skulle inte kunna bli mycket sunkigare även om jag försökte. Att de har tagit mina skåpsluckor till ommålning spelar också säkert in, det känns inte så jäkla roligt när jag inte har några lådor att ha bestick i eller att det ligger avtagna skåpsknoppar på min köksbänk så jag inte har någon större lust att diska. Men iofs kanske jag inte ska klaga eftersom barnen i Afrika och Irak har det mycket sämre än jag, men jag har förmånen att få kunna sitta här och klaga.

 

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, det är lite för sent för att titta på Kalle och chokladfabriken-filmen (undra hur det kommer att vara att se den otäcknad och utan Erns-hugo?) och jag har ingen riktigt rolig och lättsam film som kanske hade varit att föredra just nu. Jag ska nog inte göra så mycket utan bara sitta kvar här och kanske ta fram några mackor som blir dagens middag. Jag kan nog inte dricka så mycket cola light heller eftersom jag snart nog har druckit mina 1,5 liter per dag och jag vill inte att min mage ska krångla. 


Hattricksäsongen är snart över.

Idag är det träning, om åtta minuter så kommer flera tusen svenskar och följa träningen av sina digitala fotbollsspelare, det är fantastiskt! Jag hoppas inte mycket på dagens träning förutom de vanliga formsänkningarna av de viktigaste gubbarna.

Annars har säsongen varit riktigt bra, jag leder min serie med fem poäng och jag tror nog att jag ska klara detta. Jag vet itne om mitt lag är redo för fyran men det är ändå inte roligt att lägga sig så jag kör på. Just nu ligger jag på en av de direktuppflyttande platserna så då finns det inga tvivel om att jag kommer att åka upp men det skulle vara roligt att få spela kval eftersom jag aldrig har gjort det.

Träningsmatcherna mot Oskar har gått bra och Exilmasarna är alltid ett favoritlag att slå. Tyvärr har det inte gått så bra för honom i serien men i sexan kommer han nog att klara sig ganska bra nästa säsong.  


Jenny Wilson på Bananpiren

Andra konserten på Bananpiren/frihamnspiren är nu avverkad för mi. Det är egentligen nog denna jag har gått och väntat på. Jag har inte sett Jenny när hon spelar sin egen musik men First Floor Power har jag sett två gånger och då har det varit jättebra. Det var det även idag! Jag gillar arren som de har live och hon sjung riktigt bra också. Hon har fått ganska mycket scenvana också vilket gör att det blir trevligt att kolla på också. Fast tyvärr så var det ett annat band som soundcheckade samtidigt som förstörde en del av spelningen, jag fattar itne varför de måste ha så tight schema så att de måste kolla ljudet när någon håller på att spela. Det blev jävligt pinsamt när de stod där och tramsade, usch sådant blir jag sur på. Fast egentligen kanske man inte ska förvänta sig något eftersom det är gratis?


Försvunnen?.

Det fanns några som jag följde förut men nu verkar det som att alla har gett upp. Ok det är sommar men alla kan inte sluta skriva helt bara för att det är lite varmt? Nu är det bara massa mode och annat som gäller, det finns knappt någon ny rolig blogg i senaste-fönstret. Men jag kanske är tråkig som vill läsa intressanta saker som inte handlar om kläder, barn eller senaste tatueringen? Fast jag ska kanske inte klaga jag är inte den somskriver den blog som jag själv vill läsa :)

 Idag har jag tvättat, det suger men under tiden kunde jag kolla på när discovery landade.

Jag gillar nog att läsa om diabetes, det är det jag har fastnat för, jag vill veta hur andra personer klarar sig och om de tycker som jag eller som jag inte tycker, jag har inte så många åsikter egentligen eftersom jag kan leva på mitt basinsulin.

Lyssnar på en promo med J's plain band där mot slutet någonstans finns det två riktigt bra låtar som jag gärna skulle ha skrivit om jag nu hade kunnat något om musik. Sen skulle jag vilja stå på monitorerna och framföra musiken och tjäna pengar på det och slippa vara här. 


På väg mot döden?

Jaha då var man på väg nu då? Enligt tv 4 så har jag mellan 18-25 år innan komplikationerna kommer göra mitt liv ganska tråkigt. I bästa fall kommer jag alltså att bli 50 år innan jag får någon följdsjukdom? Inte för att jag tror så speciellt mycket på vad de sade eftersom min sköterska och läkare har sagt helt andra saker till mig och hur jag kommer att klara mig. Det känns ändå tråkigt att se ett sådant program där de talar om hur dyrt diabetes är för sjukvården och att det snart bara kommer att gå pengar till att hålla diabetiker vid liv. Nä det är inte så mitt liv ska se ut, jag har redan varit sjuk för mycket och jag har inte tid med att tramsa med sjukdomar längre. Diabetes är en resurs och inget hinder, jag är glad för att det var jag som fick sjukdomen för då kanske det finns någon som kan visa de jävlarna att man inte måste ha ett liv med syntade stråkar i bakgrunden och snyftningar bland publiken. Hon tanten som var blind visade att det faktiskt går att vara glad trotts blindhet och massor av annan jävulskap.

På onsdag börjar mitt "nya" liv eller en återinvigning kanske jag ska säga, då ska jag börja sysselsättas på riktigt. Det ska bli så jäkla skönt att ha något att göra och framför allt ska det bli roligt att träffa lite nytt folk. Förhoppningsvis så kommer det att vara vettiga mänskor som INTE har massa ångest och skit, den biten har jag avverkat.

Vecka 34 bär det förhoppningsvis av till Skåne och Hammenhög igen, det blir nog en veckas härligt latande i Skåne om allt går som det ska och att jag faktiskt kan bli ledig min andra vecka som arbetare :) Fast det kommer inte bli några större problem eftersom jag nog är sjukskriven hela augusti ut om jag inte minns helt fel. Jag kommer att åka in till Malmö också någon dag. Senast jag var där blev en man skjuten på förstadsgatan och en lägenhetsbrand i närheten av henne jag var hos så jag borde kanske inte åka dit, det verkar bara ske massa jäkelskap där då :) 


Första Göteborgskalasetkonserten

Var och tittade på Broder Daniel i går när de spelade på Bananpiren/Frihamnspiren. Var faktiskt ganska bra fast vissa låtar tycker jag är lite sega. Det var längesedan jag var på konsert nu och det var faktiskt riktigt roligt, fattar inte varför det inte blir mer ofta. I veckan kommer jag även att kolla på Jenny Wilson, El perro del mar, Silverbullit och vem vet kanske blir det något mer om jag är på bra humör. Idag är jag ganksa trött eftersom jag inte somnade förens vid fyratiden i natt eftersom jag låg och läste en liten stund när jag kom hem, det varkanske inte så väl genomtänkt eftersom jag är ganska trött nu men jag kunde inte låta bli.

Rubriken får inte bestå av enbart blanktecken

Ny månad, nya tider. Nästa vecka är allt på allvar igen och tiden för mig att bli normal är inne.

Mycket roligt av Expressen/GT/Kvp att ha en lista på kändisar som tjänar pengar och ha störst bild på "Kristi brud". Vilken ära att hamna på den listan.

Undra om Halle Berrys mage också är blå och gul som min, det syns iaf inte på film, när hon nu visar den om hon nu ens har gjort det.

Sienna Miller och Jude Law är i alla kvällsblaskor som att det är intressant. Jag vet knappt vilka det är, vet bara att de är otrogna och att de är ännu ett fall för kvällsblaskornas lögner och gissningar som blir sanningar. Stackars mänskor som har ett sådant behov av att synas och stackars journalister som nog inte ville bli skvallerjournalist när de gick på fhsk eller jhs (om de nu ens är utbildade?)