Min trasiga tv.

Jag fick min tv för ett år sedan, det är en 28" Thomson som har varit jättebra. Idag skulle jag kolla på Kopps och satte på tv:n som vanligt men det kom inte någon bild. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det var som att tv:n var död fast det kom ljud ur den. Nu har jag ingen garanti kvar på den så det lär väl bli så att jag får ta upp min gammla tv som är pytteliten. Mitt år med min stora tv var trevligt i alla fall och vi har gått igenom mycket tillsammans.

Det är inte bara min tv som har gått i sönder. Jag lämnade in min mp3spelare på lagning i tisdags eftersom displayen inte fungerar som jag vill att den ska. Som tur är hadde jag garantin kvar på den så det var inga problem. Hoppas jag får tillbaks den nästa vecka, saknar lite att lyssna på musik när jag går någonstans.
Undra om jag får tillbaks den tömd på all musik eller om de har behållit minnet. Kanske får jag fylla den igen och denna gången ska jag välja bra musik, vilket jag inte har lyckats med någon gång hittills.

Som vanligt vid denna tiden på året så sjunger Darlene Love sin fantastiska låt Christmas (baby please come home) hos
Letterman och i år gjorde hon det nog bättre än vanligt, jag fick rysningar och det händer inte ofta.

Hårt arbetande.

Imorgon är det dags, igen. Då ska jag göra mina tre timmar av arbete i antikvariatet. Det är ganska juste att börja 12 och sluta 15 men vad gör man inte för att få göra något? Jag ska inte klaga jag hade kunnat ha det mycket sämre och tråkigare här behöver jag inte göra saker hela tiden eller ens större delen av tiden. Imorgon ska jag framföra att han borde sattsa på bloggandet för att locka kunder. Skriva lite om sina intressen och vilka böcker han gillar osv och det kanske finns någon som läser och går dit? Han kan även skriva om oduglingen till praktikant som inte kan göra något utan att behöva slå sig själv i huvudet tre gånger eller någon annan skröna som han gärna får hitta på om mig. Undra om jag ska kräva procent om det lockar kunder?

Idag lämnade jag in min mp3-spelare på lagning eftersom displayn inte riktigt vill hänga med. Egentligen hade det varit bra om jag kunde fått byta in den mot en spelare med mycket mer minne. Det finns en iriver med 5gb och det hade varit trevligt. Iriver ska jag behålla för de gör riktigt bra grejor trotts att min inte riktigt fungerar som den ska just nu. En sådan
här Iriver H10 hade jag gärna ägt.

Spårvagn med tomten.

I år blir det första året som jag inte äter min traditionsenliga cornflakesfrukost på jul, det känns lite tomt. Istället blir det nog mackor med lite korv och skinka på. Jag orkar inte koka havregrynsgröt i dag jag har ändå varit så duktig och ätit det i massor den gångna veckan.

I går när jag åkte hem från "jobbet" så stod tomten längst fram i spårvagnen. Jag visste inte att han var tvungen att åka spårvagn som oss vanliga mänskor som inte har råd att ha bil (eller har körkort som jag inte är i närheten av att ens ta).
Jag har inte köpt några direkt roliga julklappar i år. Det blev filmer till dem och några kort från Tyskland!!! Sen har jag köpt godis till dem som jag vet att de tycker om. Marsipan/mandelmassa till farsan fast de stora förpackningarna var slut så det blev inte så mycket och sen kommer morsan att få engelskkonfekt som jag tyvärr åt upp i går men affären är öppen imorgon också så att jag hinner köpa innan jag går hem till henne.

Nä nu ska jag äta min nya traditionsenliga julfrukost!!!

Tråkschoklad.

Jag har ätit massa äcklig gratis mutchoklad som min farsa delar ut till folk. Riktigt äckligt och jag känner mig inte alls så bra just nu. Förstår inte varför de måste ge ut äcklig belgisk schoklad när det finns marabou mjölkschoklad tex som är hur god som helst. Jag ska väl inte klaga men ändå lite krav borde det finnas även på sådant som är gratis!

Har varit ganska lugn idag, det är söndagsaktigt helt enkelt. Var inne i stan förut och kollade lite men det var väldigt mycket folk. I Haga har de marknad men det gick faktiskt att gå igenom där utan att krocka med folk och utan att jag fick långsamtgåendeontibenet som jag brukar kunna få. Som vanligt såg jag inga som jag känner, det är konstigt egentligen. Har sett Hanna min gammla granne nu några gånger och det var ett år sedan förra stinten då jag också såg henne några gånger, det kankse är ett mellanrum som ska vara så? Samma som att det alltid är en bil som ska svänga in just när jag ska gå över gatan.

Vill nog egnetligen sova men det är för tidigt ännu. Måste vara uppe och måste äta en macka och måste läsa och måste lyssna lite på melodikrysset (brukar nog alltid komma in några sekunder på det varje söndag när jag ska gå och lägga mig).

Allt är kört

Har gjort bort mig i massor men det är något som jag aldrig kommer att erkänna. Jag har inte gjort det jag ska och nu har jag blivit uppkollad och min coach var väl inte allt för glad efter att ha hyllat min närvaro veckan innan, men jag kan inte träna, det går inte, jag vet inte hur jag ska göra, jag känner mig otroligt töntig. Det är alltså träningen det hänger på. Jag gör allt annat viktigt hit och dit men jag kan inte förmå mig att träna och jag borde berättat det istället för att agera som om allt är som vanligt. Fast nu måste jag MÅSTE börja träna som att jag tycker det är det bästa som finns. Fan ocskå att allt ska komma tillbaks och bita en i röven.

Ska vara på ett antikvariat nästa vecka och egentligen vet jag nog inte vad jag ska göra eftersom det är så litet och det är så få kunder men det är iofs något att göra. Det är en man som har det så jag kommer inte att få träffa några ungdomar i min egen ålder och det är det jag vill och nog behöver. Jag funderar på att gå kvar på at:n bara för att få träffa lite folk. Och jag fick sådan fin komplimang där förra veckan när jag sade att jag inte tålde socker (eftersom jag har diabetes så gjorde jag en omskrivning) och då fick jag höra att jag var så sockersöt ändå så jag behövde inget socker hahahaha. Det kan inte bli bättre än så.

Var hos min diabetessköterska i torsdags och allt såg bra ut. Jag hade ett HBa1C på 5,7% vilket är under värdet som rekomenderas från staten (eller vilka det nu är som försöker bestämma det 6-6,5% är det på iaf) och jag tycker ändå inte att jag har skött mig så där jättebra men det måste väl betyda att jag kan få ner det lite till om jag känner för det? Fick också nya recept och dubbelt så många teststickor som förra gången. Det går åt en hel del när min smekmånadsfas börjar att ta slut ibland sticker sockret i väg till typ 16 en hel helg innan jag förstår att det är dags att höja Lantusen.

AB skrev om Halle Berrys dödssjukdom för någon dagsedan där de stod om hur sjuk hon hade blivit 1989!!!! så det var inga nyheter direkt. De kunde inte ens bemöda sig med att skriva att hon har diabetes typ 1, fast i faktarutan stod det om både typ 1 och 2 men egentligen bryr jag mig väl inte eftersom det finn sså många andra som bråkar om vilken typ man ska vara. Otroligt löjligt men på något sätt så är väl typ 1:or trötta på att bli sammanblandade med (vad folk oftast tror) tjocka, omotionerade mänskor som har dragit på sig en typ 2:a. Fick diabetesblad och tidningen diabetes (någon av dem är för landet och någon av dem är för göteborg med omnejd och egentligen undrar jag varför jag pillar mig i såret men visst det är lite skönt) och där står som vanligt lite råd och rön och hur någon har fått saker och ting amputerade, nice!!!

Mot alla odds

Jag har inte fått någon praktikplats än, och för en gångs skull så är det inte jag som är problemet. Det är svårt att få tag på helt enkelt. Jag tror nog att det beror på att det snart är jul och alla är ihjälstressade. Jag vill verkligen komma ut nu, orkar inte sitta här jämt längre. Det räcker inte med mina fem timmar i veckan som jag gör något nu. Fast har jag väntat till nu så kommer det inte att bli några fortsatta problem att vänta till efter jul och då ska det verkligen bli av, det måste bli av.

Var i Skåne i helgen! Åkte med farsan ner (och hem) och bodde i hammenhög. På lördagen så var jag inne i Malmö och hälsade på Frida som hade problem med sin dator. Lösningen var ganska enkel men det tog ett tag innan vi löste det, datorn var för gammal. Åt hos falafel n. 1 också som gör görgoda falaflar och i lördags var det inget undantag. Jag skulle tycka att det var trevligt om det fanns ett sådant ställe här i stan (och då när där jag bor och inte ute på Hisingen eller nått) det är både billig och bra mat. Mitt blodsocker var perfekt efter det att jag hade ätit och jag har för mig att det var ganska bra på kvällen ockås trotts att jag åt lite choklad (för säkerhets skull) så att jag inte skulle trilla ihop när jag gick till tåget. Jag förstår inte folk som åker lokaltåg varje dag. De drygt 45 minuterna som det tar mellan Ystad och Malmö är görtråkiga. Det är bara vid Skurup som det händer något för där kan jag kolla om det är någon som jag känner som hoppar på, vilket det inte har varit hittills de gånger som jag har åkt sen farsan skaffade ett hus. Jag ska inte klaga det var trevligt och det var snö och jag fick åka under och på bron som var med i tv när någon tankbil exploderade på den. Underifrån var vägbanan svart och på hemvägen när vi åkte bredvid där det hände så var vägräcket inte som det skulle. Det var mörkt så egentligen såg jag inte så mycket mer .

Läser en David Baldacci-bok just nu. Jag vet att de är skrivna för att vara lättlästa och tilltala alla och så men den är faktiskt ganska spännande.