GT blir snart NT

Jag har såå dålig karraktär.
Det blev ingen föreläsning i fredags trotts att jag var hemma ganska tidigt. Men det var himmla gott att sova.
Nu måste jag ta igen det men det ska nog gå bra, hoppas bara att jag kan få låna några anteckningar från i fredags.
På torsdag ska vi börja med nya testamentet, det ser jag fram emot. GT är helt ok faktiskt men NT ska tydligen bli helt vrickat. Jag har lärt mig otroligt mycket på en vecka faktiskt nu gäller det bara att komma ihåg det, tentan är först i början av oktober så det är en liten bit kvar, får väl läsa lite då och då under tiden.

Vecka ett snart över!

Det har hänt mycket! Vi har pratat pentateuken, Mose, Abraham, förbund, vatten, syndafall och fikonlöv.
Det har varit mycket och för mig som inte kan något är allt nytt, men nu lite mer bekant.
Jag vill egentligen nog bara sova men nu är det bara en dag kvar innan det är helg. Förhoppningsvis kommer jag att få lite gjort då som är viktigt. Mina studier tar ganska mycket tid men jag gör inte så mycket. SItter mest och förbannar mig över att boken är på engelska och att det inte är så lätt som jag tror/vill att det ska vara.
Nu ska jag iväg på after work med mitt gammla jobb, jag ska vara hemma ganska tidigt ändå för att orka gå upp och vara där 09:15 prick för att fortsätta att prata om det deutronomiska historieverket och sen börja med lite profeter som fortsätter med två föreläsningar på måndag.

Skolstarten avklarad.

I går var det ganska nervöst när jag gick in i stora hörsalen 10:00 på Humanisten. Men det gick bra och när allting slutade sex timmar senare så var jag ganska trött. Det blir mängder att läsa tills måndagens första riktiga föreläsning och tisdagens gruppövning. Jag kommer aldrig att komma utanför dörrarna, så känns det nu innan jag har öppnat boken ens. Gruppövningarna verkar vara svåra men det är kanske så eftersom jag inte kan något om Gammla testamentet ännu. Thoran är i alla fall den första delen och Genesis och Exodus är det två första delarna av toran. Eller något sådant :) Jag kommer snart att kunna mer om det hela.

Nu ska jag snart på 1-årskalas hos Emil! Han ska få en bok som nog kommer att komma till användning om något år eller så.